Tabele velikosti

Velikosti ženske

IZRAČUNAJTE SVOJO IDEALNO VELIKOST!

Če bi se radi prepričali o Vaših idealnih številkah spodnjega perila, si pomagajte s preglednicami, kjer lahko primerjate velikosti različnih standardov, ki veljajo za Evropo, Italijo in Ameriko. Potrebovali boste krojaški meter in našo preglednico velikostnih številk.

Velikosti modrčka
Pri izmeri velikosti modrčka sta pomembna prsni obseg (1) in podprsni obseg (2). Prsni obseg je globina košarice, ki se označuje s črkami A, B, C, D, E, F … Črka A je oznaka za majhne prsi, B je oznaka za standardno velikost prsi, s črko C označujemo večje prsi. Podprsni obseg pa je obseg vašega telesa tik pod prsmi in se pri modrčkih označuje s številkami 70, 75, 80, 85 … Oznaka 75 označuje podprsni obseg od 72 do 77 cm.

PRIMER: S krojaškim metrom ste izmerili prsni obseg točno po sredini prsi 102 cm, podprsni obseg pa 83 cm.

V drugem stolpcu na preglednici poiščite številko 83 in tako ugotovite, da imate velikost št. 85. Sedaj v isti vrsti bolj desno najdete številko 102 in tako ugotovite, da imate C košarico.


Prsni obseg 102 cm in podprsni obseg 83 cm je velikost modrčka 85C.Velikosti ženskih spodnjic
Pri izmeri spodnjih hlačk sta pomembna obseg pasu (3) in obseg bokov (4).

PRIMER: Izmerili ste 71 cm v pasu in 97 cm v bokih.
V preglednici najdete vaši številki za obseg pasu in bokov in ugotovite, da je vaša velikost spodnjic 38, kar ustreza italijanski velikosti 3 in (USA) ameriški velikosti M – medium.Velikosti ženskih hlačnih nogavic
Ugotovite vašo višino in težo. Nato v preglednici poiščite polje, ki ustreza vašim številkam. Po barvi polja določite velikost hlačnih nogavic od 1 do 5, ki jo lahko primerjate tudi s slovenskimi oznakami.